Категория Екскурзии

студен кладенец

Екскурзия до язовир "Студен Кладенец"

С една малка група, но много силна, решихме, че ще посетим язовир Студен Кладенец, който е разположен между общините Кърджали и Крумовград по средното течение на река Арда. Това е третият по големина язовир в България.

Прочети още
Пещера Утробата

Екскурзия до пещера "Утробата"

Едно от най-често посещаваните места от нашата група е Пещера „Утробата“. След първото посещение там и след „Ритуала“, който преминаха част от групата, взехме негласно решение, че когато можем и желаем, ще посещаваме това място. Понеже групата ни е силна и не се плаши от метрологични условия, за нас се оказа добро предизвикателство 15-20 см сняг по пътеката по която се изкачвахме за около два часа път до самата пещера.

Прочети още
Бастет

Екскурзия до местноста "Бастет" в Странджа

Добрата екипна работа съчетана с желание за посещение на различни места и интуицията, свързана с тези места ни доведе до Странджа планина. Тази мистична планина с нейните скрити тайни от векове преди Новата Ера ни запали любопитството и непреклонността към различни преживявания. Странджа с нейната хилядолетна история е съхранила в себе си следите от няколко цивилизации.

Прочети още
Бузовград Мегалит

Бузовград-Мегалит

Този път желанието за знания и красиви стоплящи гледки ни отведе към едно древно светилище, намиращо се близо до град Стара Загора и още по-близо до град Казанлък по северните склонове на Сърнена Средна гора до село Бузовград. Така наречения „Мегалит“ (Слънчевата врата или Вратата на Богинята и Бащин камък) се разкрива пред нас в това пътуване с една неслучайна цел за всички спътници, благодарение на която всеки научи някои от своите духовни уроци.

Прочети още
Богородична стъпка

Богородична стъпка

С част от нашата сговорна дружина решихме да посетим отново местността „Богородична стъпка“ край Старозагорските минерални бани. Това място провокира всеки посетил го веднъж да го посещава още безброй пъти. Решението ни не бе случайно поради големия празник, който честваме на 15 август - Успение

Прочети още
Top